Am folosit titlurile originale, nu cele date în engleză.
Tapie
Tapie este un serial în 7 episoade care prezintă unul din cele mai controversate personaje din peisajul politic și de afaceri francez.
Fiul unui instalator din periferiile Parisului, Bernard Tapie își face debutul într-un concurs de tinere talente de cântăreți francezi, în concurență cu Michel Polnareff, devenit celebru cu melodia La Poupee qui fait non! Melodie care-l va urmări pe Tapie în tot timpul vieții. Tapie ajunge să se lanseze în magazinele de electrocasnice, dar este eliminat de partenerul lui major (Fabrice Luchini) pe motive de Dominique (Josephine Japy), cea care-i va deveni a doua soție, la care tânjea și vârstnicul. Actorul Laurent Lafitte este un actor de foarte bună calitate și are o asemănare izbitoare cu Tapie. Tapie încearcă un serviciu medical de urgență care dă faliment. Are însă o idee deosebită. Începe să caute firme în faliment pe care le pune pe picioare. Cea mai celebră firmă scoasă din faliment este celebra firmă de echipamente sportive Adidas! Afacerile lui îi aduc celebritate și este remarcat de președintele Mitterand. Este promovat ministru Afacerilor Municipale. Este îndepărtat din cauza unor afaceri sulfuroase din trecut. Tapie are inspirația să cumpere Olympique de Marseille, la acea oră cea mai bună echipă de fotbal a Franței. Cu ea Tapie câștigă prima ediție a Champions League, singurul titlu francez de până acum. În culmea gloriei este implicat într-o afacere dubioasă de corupție din fotbal și intră la pușcărie. Așa îi mulțumește Franța lui Tapie că a câștigat Champions League.
Este un film polițist francez, continuare a Balle perdue, alt film de aceeași factură.
Polițistul Lino (Alban Lenoir) își pierde fratele Charras în dispute cu traficanți de narcotice., care se desfășurau la granița de este cu Spania. El este acum într-o brigadă de narcotice condusă de colega lui Julia. Un personaj important în film este automobilul Renault cu o construcție specială cu care distrugea mașinile traficanților. Lino dă de Marco, un polițist implicat în afaceri dubioase și decide să-l predea autorităților spaniole ca să fie judecat. Dar împotrivă sunt niște polițiști corupți francezi și se desfășoară acțiuni extrem de tensionate cu bătăi și schimburi de focuri. Este un film cu adrenalină la maxim.
Este un film american, dar care exaltă frumusețile Italiei. Olivia, fiica unui om de afaceri american văduv, Eric Field, este prin Italia. Și este atrasă de oferta dintr-un orășel pentru case care costă doar un euro. După mai multe tentative, primărița orașului, Francesca îi oferă Oliviei și lui Eric o vilă, care aparținea unui bătrân fără moștenitori. Încep să refacă vila cu ajutorul unui constructor din orășel. Eric fusese bucătar profesionist și în Italia redescoperă veche pasiune și intenționează să facă o școală de bucătari profesioniști. Vila refăcută arată excepțional, dar apar probleme care se rezolvă în final. Francesca și Eric se simt atrași, și Francesca este o tânără văduvă așa că nu sunt probleme.
Aș vrea să fac niște observații. Italia are o tradiție a așezărilor urbane, chiar dacă ele sunt așezări rurale. În toate filmele italiene apar aceste nuclee urbane cu case de piatră. La noi în Vechiul Regat nu avem această tradiție. Însă în zona săsească a Transilvaniei, există similar un nucleu urban asemănător cu cele din Italia, Franța, Germania. Apoi este exaltată bucătăria italiană în film. Am avut ocazia să trec pe lângă o trattoria din Pitești. Am cercetat meniul și în afară de pizza nu era nimic de bucătărie italiană și mi-a trezit o mare dezamăgire, un fals restaurant italian!
"Am cercetat meniul și în afară de pizza nu era nimic de bucătărie italiană și mi-a trezit o mare dezamăgire, un fals restaurant italian! - nu pot sa cred ca nu au nici macar macaroane cu branza!
RăspundețiȘtergereHaha! nici de astea nu aveau!
ȘtergereHai inapoi in armata Joe, la macaroane si fasole!
Ștergere