joi, 5 noiembrie 2015

Suma, Frandeş şi Ceaikovski

Reculegere pentru Colectiv
În această seară la Filarmonica Piteşti am fost încântaţi de muzica lui Ceaikovski.
La începutul concertului directorul Dumitraşcu ne-a rugat să ţinem un moment de reculegere pentru tragedia de la Colectiv, iar violoncelul lui Suma avea o eşarfă neagră.
În prima parte a concertului solistul la violoncel Răzvan Suma şi orchestra condusă de dirijorul Dorin Frandeş au interpretat Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră op.33 de Ceaikovski.
Răzvan Suma şi Dorin Frandeş
Inspiratorul se pare a fi Mozart, iar piesa a fost scrisă cu sprijinul violoncelistului Fitzhagen de la Conservatorul din Moscova. Piesa este superbă evidenţiind în primul rând solistul violoncel.
Răzvan Suma este un interpret la un maxim de carieră şi în această seară a fost at his best
Lumea a aplaudat plină de entuziasm şi generos Răzvan Suma a oferit un bis cu o suita pentru violoncel de Gaspard Cassado.

În partea a doua orchestra condusă de Dorin Frandeş a interpretat poemul simfonic Manfred de Ceaikovski. Manfred se bazează pe poemul dramatic Manfred de Byron. Manfred este un personaj faustian care trăieşte în Alpi, care este bântuit de vina morţii iubitei Astarte. muzica este funebră, dramatică îndemnând la meditaţie.
Publicul a aplaudat viu prestaţia orchestrei conduse de maestrul Frandeş şi a trăit satisfacţia unei seri de muzică deosebite. 
Dorin Frandeş, Răzvan Suma şi cu mine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu