vineri, 13 noiembrie 2015

Final de stagiune la Serile Lipatti la conacul Fundăţenca

Doamna Saviana Diamandi
În fine azi 13 noiembrie s-a încheiat programul Serilor Lipatti de la conacul Fundăţeanca. A fost o seară tipică de conac cu muzică vocală cu un program de lieduri. 
Şerban Dinu
Ca de obicei doamna Saviana Diamandi ne-a prezentat programul vocal instrumental 
În deschiderea programului tânărul student piteştean Şerban Dinu a interpretat mai multe arii de opere acompaniat la pian.

Prima arie a fost din Flautul Fermecat de Mozart. A urmat apoi liedul Revedere de Aurel Eliade după versurile lui Eminescu, ca în final să cânte din Halevy La Juive. Dinu are o frumoasă voce de bas, azi a avut accese de tuse generate probabil de emoţie, sau chiar avea probleme cu sănătatea. 
Camelia Clava
A urmat apoi doamna Camelia Clavac, o obişnuită a Serilor Lipatti. Ea este profesoara lui Şerban Dinu. Domnia sa ne-a oferit o seară de lieduri din muzica franceză a secolului XIX şi început de secol XX.  

A fost un spectacol interesant pentru că doamna Diamandi înaintea fiecărui lied a făcut serviciul de traducere a versurilor cântecelor interpretate de doamna Clavac.
Şi aşa a ieşit o reuşită şi un final plăcut pentru spectatorii care au umplut salonul conacului.
Doamna Clavac a interpretat trei lieduri de Gounod, unul de Faure, două de Delibes, două de Massenet, câte unul de Saint Saens, Franck, Chausson şi două în final cu Duparc, ultimul lied pe versuri de Baudelaire.

 A urmat paharul de vin conul Alecu şi patiserie şi discuţii plăcute. 

Doamna Diamandi ne-a spus că Serile Lipatti nu s-au încheiat în 2015 ci vom mai avea un concert de vioară cu un mare violonist norvegian pe 20 decembrie la Teatrul Davila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu