vineri, 20 noiembrie 2015

Festivalul Internaţional de Teatru de Studio Ediţia XIX - După noi, Apocalipsa

Ciprian Braşoveanu, Dan Căpăţână şi Aureliu Bâtcă
Piesa care a urmat astă seară a fost  După noi, Apocalipsa o producţie a Teatrului Fani Tardini, scrisă de o gălăţeancă, Katia Nanu şi regizat de Cristian Gheorghe
Piesa are trei personaje domnul Foarte Deputat (Ciprian Braşoveanu), domnul Incompatibilu' (Dan Căpăţână) şi domnul Suspendatu' (Aureliu Bâtcă).
Ciprian Braşoveanu şi Aureliu Bâtcă
Suntem la Parlament cu personaje care ne murdăresc ecranele televizoarelor. Ei sunt cei care au ajuns în cel mai înalt for al democraţiei româneşti şi scopul lor este să profite de această poziţie. Doi însă aui probleme, tinerelul Incompatibilu', la prima lui prezenţă în parlament s-a pomenit că este incompatibil, şi-a băgat nevasta în biroul parlamentar. Suspendatu' a produs un accident şi a primit o pedeapsă cu suspendare. Ei apelează la Foarte Deputat ca să scape de pedepse.
Dan Căpăţână şi Ciprian Braşoveanu
Mă gândeam cine este la ora actuală cel mai vechi parlamentar român, cineva mi-a spus că ar fi Hrebenciuc, dar el este deja la puşcărie, cam ieşit din parlament şi pe internet am găsit că ar fi şi Bogdan Niculescu Duvăz din 1990.
Domnul Foarte Deputat are vechime, a schimbat partidele, precum, de exemplu Duvăz ca să rămână la putere. El cere mită celor doi, dar Suspendatu' după ce îi dă mita îl ameninţă cu DNA. Ceilalţi doi sar să-i ia telefonul şi-l cam strâng de gât cât să-l omoare. Incompatibilu' este disperat şi-l lasă pe cel Foarte Deputat să găsească soluţia. Este simplu, s-a spânzurat ce propria cravată  având depresia determinată de accidentul provocat. Se anunţă 112 dar şi paparazul ca să relateze sinuciderea. 
Viaţa merge înainte şi lumea rămâne la fel ticăloasă şi coruptă.

Nu pot să nu remarc jocul interpretului acestui Dandanache de tip nou, domnul Foarte Deputat, actorul Ciprian Braşoveanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu