joi, 12 noiembrie 2015

Aer de Bucureşti la.... Piteşti

Spectacolul Aer de Bucureşti s-a petrecut astăzi la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu din Piteşti.

Spectacolul este unul de muzică şi poezie, unde poeţii Ioana Crăciunescu, Florin Iaru, Dan Mircea Cipariu, artistul vizual Mihai Zgondoiu şi Mike Godoroja acompaniat de trupa sa Blue Spirits fac muzică şi poezie.
De fapt Dan Mircea Cipariu şi Godoroja cu trupa sa sunt obişnuiţi ai scenei Bibliotecii. 
Blue Spirits
După o scurtă prezentare a directorului Sachelarie care spune că o să continue spectacolelede muzică rock jazz în pofida unor controverse am fost spectatorii unui filmuleţ. În el protagoniştii poeţi şi Mike Godoroja la chitară  în sufrageria Ioanei Crăciunescu cu un nelipsit dulap vitrină cu oglindă Art Nouveau - Art Deco care mobila orice cameră de zi din apartamentele burgheze româneşti clasice rostesc poezii şi cântă. Filmul este şi o odă a capitalei României în care se impun în primul rând neoclasicismul lui Carol I şi apoi Art Deco-ul interbelic al lui Carol al II-lea. Bucureşti este un oraş frumos dacă ştii să-l descoperi.
Ioana Crăciunescu
Din păcate filmul s-a întrerupt brusc şi nu a mai putut fi reluat. Aşa că au intrat pe scenă Mike Godoroja & Blue Spirits.
Florin Iaru, Ioana Crăciunescu, Mike Godoroja, Dan Mircea Cipariu
Din păcate după prima  melodie a trebuit să merg la Filarmonică. Era Răzvan Stoica şi doream neapărat să-l audiez.
Am profitat şi după ce s-a terminat concertul unde a fost solist Răzvan Stoica am revenit cât am putut de repede la Biblioteca Judeţeană. Concertul era pe sfârşite a mai cântat Mike şi Dan Mircea Cipariu un blues despre cine stinge lumina. Aşa că pe poeţi nu am avut ocazia să-i ascult. 
De fapt doream s-o abordez pe Ioana Crăciunescu.  Am rugat-o să mă asculte şi i-am recitat poezia:

E noaptea de Paşti 
Cu ouă roşii şi cu iepuraşi
Şi fiecare se duce la biserică 
Să caute în el câte-un Isus
Vezi Doamne!
Păcătoasă nu-s.

Ioana Crăciunescu a rămas foarte surprinsă de unde ştiu această poezie pe care nu a publicat-o şi mi-a mărturisit că a scris-o la 14 ani. I-am spus că am auzit-o rostită chiar de poetă pe o bandă de magnetofon acum 45 de ani. A fost cadoul meu pentru ziua ei de mâine 13 noiembrie când face o vârstă rotundă! 

Păcat că asemenea evenimente culturale vin în concurenţă.


Un comentariu:

  1. Continui sa ma surprinzi, placut evident in ciuda celor care te iau in serios cand comentezi politica romaneasca, dupa 35 de ani de cand te cunosc - ma refer la surpriza pt Ioana!

    RăspundețiȘtergere