miercuri, 15 iulie 2015

În fine, pescăreală!

Da, am fost azi a treia oară la baltă. La balta cu noroc! Aşa îi spun eu, pentru că merg acolo pe bază de prietenie. Şeful bălţii mi-a zis că pot veni, i-am trimis un SMS de avertizare, dar eram anxios că pe baltă controlul îl face ta'su şi mă gândeam că va face fiţe. N-a făcut! M-a întrebat de ce nu prind crap, când a ajuns azi dimineaţă la mine.

Dimineaţa a început rău aveam trei sticle de Perlenbacher pentru consum pe baltă şi am spart una când coboram cu liftul. Îmi zic, e semn rău!  Acu nu ştiu dacă a fost.

Am ajuns la baltă pe la 7.30 şi am început să montez undiţe şi lansete. Nu prea mergea, dar am prins un caras de juma' de palmă. Şi am mai luat încă câţiva şi la undiţă şi la o lansetă. Patru lansete erau monturi pentru crap şi în fine am o trăsătură mai violentă. Era un amur de cam juma de kil. Radu s-a retras la maşină, eu stăteam la umbră şi aşteptam să mai apară ceva important. Şi a venit pe la amiază. 
Am observat că una din monturile pe boiles s-a ridicat uşor ca pe urmă să stea drept şi să zbârnâie. Am înţepat, dar era deja înţepat. Peştele era mai voinic şi l-am lucrat timp de câteva minute. A apărut, era mare, nu cum credeţi probabil, dar mare la standardele mele. L-am adus la mal credeam că pot să-l trag în iarbă, dar crapul era nervos şi a zvâcnit şi apoi l-am adus uşor spre mal şi l-am scos cu minciogul. Nota bene Trebuie să schimb minciogul, este prea mic, şi nu are coada suficient de lungă. M-am pozat cu el, Radu deja ieşise din maşină şi a observat drilul meu cu crapul. Are 2,2 kg, bun pentru mine!

Vremea a fost schimbătoare, bătea şi vântul şi nu am mai avut nicio mişcare importantă doar nişte caraşi şi mici babuşti. Am plecat la 2 d.a, de pe baltă! Fericit, luasem ceva!
Captura


4 comentarii:

  1. Asta da subiect atractiv, simplu si la obiect, fara subiectivisme si partizanate, suportat de dovezi netrucate (sper!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crezi că l-a prins altul sau a fost un scafandru?

      Ștergere
    2. Ney, prezumptia de nevinovatie functioneaza si la pescari!

      Ștergere
    3. numai la pescari...:))) m

      Ștergere