miercuri, 17 decembrie 2014

Conferinţa doamnei Aurora Liiceanu

Afişul conferinţei
Astăzi au continuat cadourile de Crăciun oferite de domnul director Sachelarie de la Biblioteca Judeţeană Argeş Dinicu Golescu.
Aşa că azi am avut plăcerea de a o audia pe doamna psiholoagă Aurora Liiceanu. Conferinţa dumisale s-a întitulat: Lumea în prezent neliniştile şi dilemele psihologilor.
Şi a fost o foarte plăcută surpriză ceea ce ne-a povestit doamna Liiceanu.
Prezidiul
 Doamna Liiceanu ne-a povestit despre efectele globalizării asupra psihologiei umane şi efectele la noi la români.
Aurora Liiceanu
Unul din efecte este faptul că în spaţiul public, în media s-au mutat o grămadă de lucruri din spaţiul privat şi intim în spaţiul public.
Suntem într-o perioadă în care există o confuzie a valorilor şi a modelelor, aşa că elevele de la Liceul Lazăr din Bucureşti luau autografei Monicăi Gabor ex Columbeanu.
Familia are acum alt înţeles cu LBGT, adică homosexualitatea care dă familii de alt tip decât cea compusă din femei, bărbat şi copii. 

Directorul Sachelarie
Am auzit de noi concepte precum adolescentul emergent, adică încă nedecis să devină adult şi de procrastinare (cuvânt de origine engleză ieşit din latină), adică incapacitatea de a lua decizii.
Doamna Liiceanu a avertizat de dispariţia solidarităţii de comunitate, despre faptul că anumite lucruri au devenit tabu precum salariul copiilor care nu mai este cunoscut de părinţi.
Exemplele doamnei Liiceanu au fost simpatice, inteligente şi provocatoare pentru că ne-au pus şi nouă întrebări, despre ce vom face dacă vom putea să ajungem în ţara lucrului bine făcut al preşedintelui ales Klaus Iohannis.

A fost o după amiază extrem de plăcută şi interesantă!
Sala

7 comentarii:

  1. cred ca doamna ste psiholog :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am înţeles că doamna foloseşte şi titulatura psiholoagă!

      Ștergere
    2. Atunci mai bine citea o carte nu o scria

      Ștergere
  2. Imi place incheierea en fanfare: "despre ce vom face dacă vom putea să ajungem în ţara lucrului bine făcut al preşedintelui ales Klaus Iohannis."!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Joe, nu te-ai pozat cu doamna? Dorin

    RăspundețiȘtergere
  4. Spune doar fleacuri femeia asta.

    RăspundețiȘtergere